Да си майка и да изглеждаш перфектно – постижимо ли е?


Да си майка и да изглеждаш перфектно – постижимо ли е?




  Всяка жена иска да изглежда добре, особено когато скоро е станала майка. Колкото и да не ни се иска тялото ни се променя, сдобиваме се с нежелани килограми, стрии и други подобни екстри. Гледайки известни жени, които скоро са станали майки ние се питаме възможно ли е?Или пък имаме приятелка, която има две деца, а изглежда перфектно, винаги когато я срещнем. На някои жени им отнема повече усилия, а на други по-малко! Да, възможно е да изглеждаме перфектно,, но всяка от нас знае какво и коства това!
 Когато си майка имаш повече отговорностина главата, времето доста често не ти стига ( или по-точно не и когато ти трябва), не винаги изглеждаме така, както ни се иска просто, защото сме недоспали или изтощени. Да си  майка всички знаем е изключително изтощително понякога, защото сме на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината, без почивка!
 Да сме майки и да изглеждаме  перфектно, не означава да се грижим само за фигурата си, а за цялостната си визия и душевен комфорт. Това коства много усилия, безсъние и старание в повечето случаи.
 Това, че сме майки не бива  да бъде оправдание, а стимул да изглеждаме перфектно, защото жената е създадена да бъде майка и да е красива! Доста жени се занемаряват покрай майчинството и това дори не е от липсана време (при някои). Аз мисля, че не трябва да се занемаряваме, а трябва да будим възхищението на околните.
 Естествено всяка дама има вкус, и критериите за съвършеност не са едни и същи, но определено поддържаната жена се забелязва и оценява. Има жени, които са природно надарени и с малко усилия изглеждат перфектно или пък поддържат идеалните мерки без проблем, но за съжаление не всички имат този късмет!

  Защо да се стремим да изглеждаме перфектно ли?
 Ами въпрос на гледна точка бих казала. Мисля, че жената трябва да се стреми към съвършенство, първо- за да има самочувствие, да се чувства добре. Второ- да вдига авторитета на мъжа до себе си. Трето- красивите и добре поддържани жени винаги са с предимство в обществото (обществена тайна).

Коментари