Дамската чанта


 Всяка жена има страст, за една това е чантата, за друга обувките, за трета аксесоарите, за четвърта всичко е страст!

Днес ще обърнем заслужено внимание на дамската чанта. Този аксесоар, без който не можем, който ни служи толкова добре, че всяка от нас има поне няколко в гардероба си. Ако не е дамската чанта ние няма как да вземем всичко, което ни е необходимо със себе си (колкото и джобове да имат дрехите ни J ).
   Ако погледнем назад към миналото и надникнем в историята на дамската чанта ще видим, че тя съществува от хиляди години. Е, разбира се като всяко нещо претърпява еволюция. От първата половина на 19 век, започва по осезаемото развитие на дамската чанта. Първоначално тя била използвана по-скоро за ръчен багаж, а през 30-те години  на 20-ти век вече се използвала като допълнение към тоалета. След Втората световна война започва истински разцвет за дамската чанта, която се превръща в символ на женствеността. Популярност добиват дизайнерските къщи, като Шанел, Луи Вюитон и Хермес.

В днешно време дори и мъжете се привързват към този аксесоар търсейки удобство и практичност. Всяка година модните тенденции се сменят и всяка дама иска да има ново попълнение в своята колекция, в повечето случаи няколко! Естествено всяка от нас има стил и предпочитания, на които трябва да отговаря чантата. Все пак тя ще бъде неотлъчно до нас. Дали да бъде голяма, малка, среден размер, тип куфарче или тип торба, спортна или елегантна изборът е огромен. Важно е чантата, която сме избрали да ни е удобна и практична.

Дамската чанта ни позволява всекидневно да носим със себе си вещите, които са ни необходими.Имам един много любим лаптос, който гласи: „От дамска чанта и мъжка глава какви ли не глупости може да изкара изкараш!„
 Естествено не винаги вещите, които носим в чантите си са ни полезни или потребни, но винаги трябва да бъдем подготвени. Моето златно правило гласи „ По-добре да имаш и да не ти потрябва, отколкото да нямаш и да ти потрябва!„ J
Може би психолозите могат да разберат какъв тип жена сме по съдържанието на дамската ни чанта.
  А какво няма в една дамска чанта? – Ред!
Понякога жените сме склонни да натъпкаме чантата си с какво ли не, само за да не носим повече от една чанта. Това не винаги е най-добрият вариант, защото вредим на здравето си.

 
Днес пазара предлага безкрайни модни предложения, а дамската чанта е на пиедестал. Не всяка дама може да си позволи скъпа маркова чанта, но пък за щастие има и доста сполучливи реплики.
 Съвременната жена се нуждае от няколко чанти, които да съчетава с тоалетите си, а формата и модела им подчертава стила ни. Допълнителното декориране на чантите с шалчета, значки и висулки говори за нашата артистичност и желание да се отличим.
И ако попитаме една жена иска ли нова чанта, то отговорът винаги ще бъде – Да!

Коментари