Превърнете хобито си в бизнес

      Привет, дами.
  Реших да напиша тази тема с цел да мотивирам някоя от вас да последва мечтата си и да превърне хобито си в бизнес.
 В определени моменти от живота си, имаме повече време от обикновено, тогава по-принцип се захващаме с някакво хоби или се наслаждаваме на свободното си време. Хобито е вид развлечение и занимание,  което ни откъсва от ежедневните грижи и задачи поне за малко. 

 Повечето от нас имат свои хобита още от деца, като рисуване, колекционерство, готвене, четене, плетене, създаване на различни предмети или продукти, градинарство и т.н.  Ако все още не сте открили любимото си занимание, помислете от какво се интересувате и какво бихте правили, ако не бяхте избрали професията, която имате.
 Хобито предоставя възможност на човек да реализира творческите си способности и чрез тях възможност за допълнителен доход. 
 Хобито се различава от професионалната работа по това, че то в повечето случаи не носи парични облаги и се практикува доброволно в удобно време. Но защо да не превърнем хобито си в бизнес, така ще бъдем щастливи и мотивирани да работим повече. 

Ще дам примери с няколко хобита и приятни в свободното време дейности, които спокойно могат да се превърнат в източник на допълнителни доходи, а защо не и на малък бизнес.




     ·        Изработване на бижута от мъниста.
·        Изработване на играчки и аксесоари, чрез плетене.
·        Рисуване на картини.
·        Изработване на сувенири.
·        Направата на свещи,сапуни.
·        Изработване на цветя от хартия, букети от хартия аранжирани с бонбони, сватбени букети и т.н.
·        Печене на сладки. Направата на торти.
·        Декупаж.
·        Фотография.
·        Писане на статии, преводи от и на чужди езици.
·        Писане и издаване на книга. Редакция.
·        Създаване и поддържане на уеб сайт, работа със социалните мрежи.
·        Онлайн обучение.
·        Козметични услуги. 
      Ако човек обича работата си, няма да има нито един работен ден, а всеки ден ще е свобода и удоволствие! Когато правиш това, което харесваш, се чувстваш пълноценен и влагаш много положителна енергия в него.Повярвайте в себе и превърнете хобито си в източник на доходи, защото ако не пробваме да сбъднем мечтите си няма кой да го направи  вместо нас.

Коментари