Емоционалните дупки


Доста често жените изпадаме в така наречените ,,емоционални дупки„. Те са състояние наподобяващо депресията, но в по-кратка и лека форма. Човек доста трудно се лекува от депресията, нужно е доста повече време, докато ,, емоционалните дупки,, са моментно състояние, което може да продължи няколко дни или седмици. Изпадайки в такова състояние ние усещаме, че има проблем, но още не знаем какво точно ни има. Понякога не разбираме даже, че сме в емоционална дупка. Обърнете си внимание ако се чувствате твърде емоционални (повече от обикновено), ако усещате,че емоциите вземат връх над вас и не може да се контролирате, ако изпадате често в състояния на ярост, агресия,плач и безнадеждност.

Много е уморителен за нас жените този модел на „Перфектната жена„ , който обществото съзнателно или не налага все повече. Жената трябва да бъде най- красивата, най-сексапилната, най-добрата, да има кариера и да е добра домакиня. Стремейки се към съвършенство във всичко доста често пренебрегваме своите емоции и желания. Когато се натрупа това несъмнено възникват проблеми. Проблемите са в нас и само ние знаем пътя към тяхното решение. Никой не знае по-добре от самите нас как се чувстваме, какво ни измъчва и как да се справим с проблема.
Може би най-добрия начин да избегнем и да се справим с тези ,,емоционални дупки„ е да не се стремим към приетия модел, даже да се стремим към своята уникалност като личност! Винаги ще има някой, който е по-добър от вас в дадена област, но помислете, че вие също сте по-добри от някой друг. Не трябва да сме черногледи дори и в най-трудните си моменти, само оптимизъм и позитивизъм спасяват от ,,емоционалните дупки„.

Няма как винаги да сме усмихнати и щастливи, но ако се измъчваме вътрешно не си помагаме. Може би максимата за златната среда е правилното решение.

 
Ако все пак усетите, че нещо не е както трябва винаги може да се обадите на приятел, за по чаша кафе, да се разведрите с приятни дейности и да се заредите с приятни емоции!

Коментари