Очилата - необходимост и моден аксесоар

Очилата - необходимост и моден аксесоар


 Очилата са едно от първите неща във външността ни, които се забелязват. Този аксесоар ни служи ежедневно не просто за подобряване на зрението, а и като допълнение към цялостната ни визия. Понякога да намериш правилните очила е доста трудна задача. За да намерим подходящите за нас очила е необходимо да се съобразим с особеностите на лицето си, както и с цвета на очите и косата. Трябва да имаме предвид това при избора на рамка, защото тя трябва да е в контраст с формата на лицето. Естествено, трябва да се съобразим и с модните тенденции. Също така размера на рамката трябва да отговаря на размера на лицето. Добре е да изберем рамка, която не дразни кожата и е от хубав материал. За да стои добре на лицето ни, рамката трябва да не ни стяга, а наносникът добре да легне върху носът ни ( не да стои леко над него).

Много важна характеристика при избора на очила, е качеството на стъклата, защото то е определящо за нашето зрение.
С неподходящият модел очила се чувствате глупаво и некомфортно, стои неестествено, а точния модел не изглежда нито твърде голям, нито прекалено малък за лицето ви. Точният модел ще го познаете, по това че  пасва перфектно и оформя чертите на лицето толкова добре, че дори се харесвате повече с очила.

Модните тенденции при слънчевите очила през 2018г. носят полъх от миналото, пречупен през призмата на съвремието. Добре забравената мода от миналото отново се възражда. Дръзките и ярки цветове ще преобладават както в рамките, така и в стъклата. Дизайнерите са още по смели и от 2017г. и ни изумяват с нови геометрични форми на рамките и окачването на стъклата. Ефекта омбре ще е на мода в стъклата, а в рамките ще изобилстват цветове, камъни, перлички, брокат и капси.

Кръглите очила отново ще са на мода, очилата с рамка тип котешко око отново ще е супер актуална. Най- открояващото за модните тенденции в очилата през 2018г. ще бъде ,, двойният мост,, на наносника.

Да се предпазим от слънцето вече не е толкова скучно! 
Не забравяйте, че трябва да се грижим както за визията си, така и за очите си. Ако носите очила с диоптър, може да ги замените с лещи и пак да носите любимите си слънчеви очила.

Бъдете в крак с модните тенденции, но намерете точните очила и ще бъдете неотразима!

Коментари