Модни тенденции в прическите през 2018г.



Задавате ли си въпроса,
- Какви ще са модните тенденции в прическите през 2018г.? 
Eто в тази статия ще поговорим за това.
През 2018г. на мода ще са късите коси, разнообразието ще е голямо така,че ако сте смели да експериментирате можете да откриете точният тип прическа, която ще подчертае вашата идентичност и стил.

Повечето хора възприемат жените с къси коси за ,,мъжки момичета,, , но късите прически могат да бъдат и много женствени. Когато се появи дама с къса коса, тя непременно привлича вниманието на околните. Освен това плюс на късите коси е и това, че се поддържат по-лесно, практични са и са  подходящи  за всеки ден. Доста често жената решавайки да промени нещо в живота си, или да тръгне в нова посока,  първо променя косата си. Дали цвета или дължината, може пък и двете! Доста известни личности наложиха тази модна линия на късите коси, като  Памела Андерсън, Майли Сайърс, Пинк, Дакота Джонсън, Шарлиз Терон. Една малко по-дълга коса до раменете налагат звезди като Дженифър Лопез, Дженифър Анистън, Бионсе, Даян Крюгер.

Все пак всяка жена приема различно понятието къса коса, това,че е модерно не означава,че непременно трябва да отрежете косата си. Разбира се модните коафьори имат какво да кажaт и за дългите коси. В дългите коси се залага на етажирането, прическата се цели да се раздвижи.
Ако косата ви е средна дължина се залага на небрежността, сякаш току що сте станали от леглото. Ако косата ви е доста къса може да си позволите малко повече употреба на стилизанти, които всъщност модните експерти съветват да намалим през 2018г.

Актуални през 2018г. ще бъдат прическите:
 –каре-класическото каре или каре с бретон, удължено ( малко под раменете) или асиметрично.


–пикси-това е прическата тип фея или елф,отново със своите разновидности.

–каскада- характерна със своята етажираност на пластовете.

–къси асиметрични.

–къси с бретон.

Екстейшъните ще са актуални отново, логично е , ако сме с къса коса на моменти да искаме да променим това.
 Специалистите прогнозират, че през 2018г. металните цветове в косите ще блестят и ще засенчат всички останали нюанси.През 2018г. кестенявото буквално ще завземе русото. В крайния резултат определено си личат внесените по-светли кичури и върхове, които да придават триизмерност на прическата, но като цяло косата е повече кестенява, отколкото руса. Можем да видим линиите на кичурите и контраста между цветовете, но те са размити и произволно разпръснати из косата.Цветът ,,розово злато,, отново ще е актуален.

Като цяло небрежната линия ще бъде най-актуална, прическите не трябва да са много подредени, практичността и неглижето ще навлиза все повече в модните тенденции.










Коментари