Как да организираме правилно гардероба си?

Как да организираме правилно гардероба си?

На всяка дама се е случвало, а може би се случва всеки ден да застане пред гардероба и да не знае какво търси. Гледайки препълнения с дрехи гардероб се чудим какво и как да комбинираме. Тогава си задаваме вечния въпрос:

Какво да облека?
Ще ви споделя няколко хитринки, с които лесно ще организирате гардероба си и по-рядко ще си задавате този въпрос.
  Като за начало разделете дрехите си на зимни и летни. След това ги разделете по категории: домашни, спортни, официални, елегантни, и т.н.
  Отървете се от дрехите, които не носите или не сте носили последната година. Те само заемат място в гардероба ви. Може да ги подарите или продадете, както намерите за добре.
  Друга хитринка е да си направите снимки с дрехите, които носите (просто при всяко излизане, се щраквайте) така лесно ще измисляте комбинации и няма да забравяте за съществуването на някои дрехи!
 Направете си списък с дрехите и аксесоарите, които ви трябват като попълнение в гардероба ви. Това ще ви помогне да избегнете грешни покупки, които в последствие ще се чудите как да съчетавате.
 Съобразете се с това, какви цветове преобладават в гардероба ви, за да сте на ясно  какво да търсите при бъдещи покупки.
 Купувайте тренди неща, които са лесни за комбиниране с дрехите, които имате. Хубаво е да следваме модните тенденции, но по правилния начин, т.е. да избираме дрехи, които ни подхождат. Винаги трябва да разглеждаме модните тенденции през призмата на своя стил, за да не се превърнем в поредното модно копие.
 Подредете гардероба си така, че по-често носените дрехи да са ви „под ръка„ без да се налага да обръщате всичко докато ги намерите.
 Има дрехи, които са винаги на мода, и които е желателно да присъстват в гардероба ни. Такива са дънките, малка черна рокля, бяла риза, черен панталон, кашмирена жилетка, черен тренч ( или палто) и черни обувки на ток.

Всяка дама познава предимствата и недостатъците на своето тяло и знае как да прикрие и подчертае това, което желае. Всъщност, за да изберете дрехи по вида на фигурата, която имате не е толкова трудно, просто трябва да се стремите да спазвате определени модни правила относно типа на вашата фигура. Във модните списания и в интернет можем да намерим информация, към какъв тип фигура се отнасяме- ябълка, круша, пясъчен часовник, обърнат триъгълник.
 Обърнете специално внимание на аксесоарите, може един колан, шал или шапка да превърне обикновения тоалет, в интригуващ!

 Грижете се добре за вашите дрехи, обувки, аксесоари. Набавете те си достатъчно закачалки и кутии, за да може да ги намирате лесно и да се запазят по-дълго в добър вид.

 Организирайки правилно гардероба си ще се чувстваме по-уверени, няма да губим време и нерви преди да излезнем,а това ще допринесе за доброто ни настроение.

Коментари